[O1] Demontaż bębenka/wkładki zamka drzwi - mega problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • almarxx
    Classic
    • 2012
    • 21

OK, kto miał biegunkę w piątek na West Race Day w 2004 na torze Brno i opuścił większość treningów?

Odpowiedź: Ja

Ale do sedna
    Proste pytanie z nowożytnej F1. Dlaczego, gdzie i kiedy do startu w wyścigu o grand prix nie przystąpiło 14 zawodników, albo inaczej, przystąpiło tylko sześciu?

...idę spać
  • _buli_
    Drive
    • 2010
    • 88

Pewnie dla niektórych nie będzie to problemem, ale.

Zacznę od tego że mam uszkodzony mikrowłącznik w zamku drzwi Manule prześledziłem, wszystko wydawało mi się takie piękne i proste ale utknąłem w momencie, w którym miałem wyciągnąć wkładkę zamka.

Śruba dolna znajdująca się na boku drzwi - odkręcona na maks - czyli pierścień blokujący obrócił się

Śruba górna na boku drzwi ( od czego ona jest ? ) - wykręcona całkiem, i w sumie zgubiła mi się lacze

Próbowałem wyciągnąć zamek ciągnąć delikatnie za klamkę ( manual z golfa MK4), próbowałem delikatni podważyć - za cholerę nie idzie. Tzn wysuwa się jakieś 2-3 mm od powierzchni drzwi, ale to tyle jeżeli chodzi o nią.

Co spieprzyłem bądź źle robię ?

Komentarz

• dan213
      Classic
      • 2008
      • 8

Osobiście tego nie wyjmowałem, ale może ten manual będzie bardziej pomocny...

Komentarz

• laurin
        Rider
        • 2009
        • 727

Pewnie nigdy wkładka nie była wyjmowana... Pierścieni się zapieka i nie do końca puszcza + syf. Przerabiałem to samo i powiem ci że nie jest to proste.
        Na pewno nie podważaj od strony zew bo tylko lakier uszkodzisz. Ja wykręciłem ta dolną śrubę na maxa + do tego odkręciłem śruby od zamka te duże żeby zamek był luźno (wisiał u mnie tylko na lince do klamki zew) i próbowałem dużym śrubokrętem od wewnętrznej strony wybijać delikatnie wkładkę (z wyczuciem) w końcu puściło. Spróbuj tam też pogrzebać śrubokrętem od wew przy tym pierścieniu, popsikać itd.

Powodzenia i cierpliwości.

Komentarz

Pracuję...